De juiste rolstoel maakt het verschil

Zelfredzaamheid is alles. Welzorg helpt je daarbij.

Voor elke hulpvraag een oplossing

De ene rolstoel is de andere niet. Welke het best bij jou past, bepalen we aan de hand van een stappenplan. Bij elke aanvraag nemen we jouw hulpvraag als vertrekpunt.

We brengen samen in kaart wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Dat vertalen we naar functie-eisen en producteigenschappen, zodat we vanzelf bij de perfecte rolstoel uitkomen. Met een opmeting aan huis stellen we de rolstoel optimaal af op je lichaam.

Rolstoel Wmo
rolstoel aanvragen Wmo

Zo regel je een rolstoel

Heb je een langdurige of permanente lichamelijke beperking? Dan kun je vaak een beroep doen op de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Neem altijd eerst contact op met je gemeente.

Er volgt een ‘keukentafelgesprek’ met de gemeente, waarin je jouw situatie bespreekt. Beslist de gemeente dat je in aanmerking komt voor een individuele voorziening? Dan zijn er twee manieren om een rolstoel te regelen. In bruikleen via de gemeente, of met een toegewezen persoonlijk budget.

‘In dit vak is niets te gek’

‘Laatst had ik storingsdienst. Het was al laat in de avond toen ik werd gebeld door een klant die met panne op een camping stond: de motor van zijn elektrische rolstoel was uitgebrand. Ik kon dat niet ter plekke oplossen, maar die man moest nog wél naar huis. Ik heb toen een taxibus gebeld. We zijn samen naar zijn huis gereden, waar ik hem zelfs nog naar bed heb geholpen. Tja, in dit vak is niets te gek. Deze meneer had hulp nodig, en dus help je. De volgende ochtend heb ik hem een leenrolstoel gebracht, zodat hij mobiel bleef. Binnen een week kon ik zijn eigen stoel weer gerepareerd bij hem afleveren.

Niet iedereen kan dit werk doen. Je moet een mensen-mens zijn, inlevingsvermogen hebben. Werken met techniek is mooi, maar werken met mensen ook. Dat komt hier perfect samen.’

Adviseur rolstoel service
Download Mijn Welzorg

Mijn Welzorg: altijd bereikbaar

In het klantenportaal ‘Mijn Welzorg’ regel je alles zelf, wanneer het jou uitkomt. Of je nu je gegevens wilt wijzigen of een reparatie-afspraak wilt maken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Rolstoel uitvoeringen en varianten

Elektrische rolstoel

Elektrische rolstoelen

rolstoel met duwondersteuning

Rolstoelen met duwondersteuning

Lichtgewicht rolstoel

Lichtgewicht rolstoelen

hulpmiddel adviesgesprek

Wmo-vergoeding

Via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) kun je in aanmerking komen voor vergoeding van je rolstoel. Neem eerst contact op met het Wmo-loket van je gemeente. Kent de gemeente je een individuele voorziening toe, dan kun je kiezen uit een rolstoel in bruikleen of een persoonsgebonden budget.

Rolstoel in bruikleen
In dit geval krijg je een rolstoel in bruikleen van je gemeente. Je betaalt daar niets voor. Werkt je gemeente samen met Welzorg? Dan brengt de Wmo-consulent je met ons in contact. Wij bekijken met jou welk hulpmiddel het best bij je situatie past en leveren dat bij je thuis af.

PGB (Persoonsgebonden budget)
Je kunt ook voor een pgb kiezen. In dat geval ga je met dit budget zelf op zoek naar een rolstoel. Ook de service en het onderhoud regel je dan zelf. Daar kunnen we jou bij Welzorg volledig in ondersteunen. In de Welzorg Shop kun je alvast een kijkje nemen bij ons aanbod.

Ik kon hem alles vragen en hij dacht met mij mee. Dit gaf mij veel zelfvertrouwen!

Mr. De Jong

Klant bij Welzorg

Ook interessant voor jou?

Rolstoelauto of rolstoelbus

Rolstoelauto of -bus

Of je nu liever zelf achter het stuur zit of meerijdt: met een rolstoelauto of -bus ga je erop uit wanneer jij dat wilt.

Traplift op een trap met bocht

Traplift

Zelfstandig thuis blijven wonen kan vaak prima als rolstoelgebruiker. Zelfs als je gebruikmaakt van meerdere verdiepingen.

drempelhulpen voor rolstoel

Drempelhulp

Welzorg kan ook helpen met de overbrugging van drempels en hoogteverschillen. Zo kun je je veilig verplaatsen in en rond je woning.